Mehki zagoni

Mehki zagoni (Softstarters)

Asinhronski elektromotor je v industriji eden najbolj razširjenih pogonskih sredstev, ki pa za svoje delovanje potrebuje ustrezno krmiljenje. Poznamo več različnih načinov krmiljenja, odvisno od aplikacije. Mehki zagoni (ang. soft starters) so uporabni za aplikacije, kjer elektromotor med obratovanjem ne potrebuje regulacije hitrosti. Obenem pa mehki zagon med štartom varuje motor pred mehanskimi poškodbami ter električno omrežje pred visokimi startnimi tokovi. Obenem je pogoj, da motor med startom ni močno obremenjen (težki zagon).

V podjetju GOTO distribuiramo in tržimo mehke zagone švedskega proizvajalca Emotron in britanskega podjetja Motortronics UK Ltd.

Emotron CG Group

Švedski proizvajalec Emotron je član skupine CG Drives & Automation. V svojem sortimentu produktov je poznan predvsem po proizvodnji frekvenčnih pretvornikov in mehkih zagonov.  V podjetju GO TO d.o.o. tržimo njihove mehke zagone iz linije TSA in MSF.

Produkti:

Serija mehkih zagonov Emotron TSA
Serija mehkih zagonov Emotron MSF

Motortronics UK Ltd (ex. Fairford Electronics) je britansko podjetje, ki z več kot 30 leti izkušenj predstavlja pomembno ime na področju industrijske avtomatizacije. Med njihovimi produkti imajo pomembno vlogo predvsem mehki zagoni serije Synergy, Agility, PFE in DFE, ki so na voljo tudi pri nas.

Produkti:

Fairford DFE

Ta stran uporablja piškotke. Z pritiskom na gumb "sprejmi" soglašate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na »omogoči piškotke«, ki vam omogočajo najbolj optimirano brskanje. Če še naprej uporabljate spletno stran goto.si, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali če kliknete »Sprejmi«, potem se z uporabo piškotkov strinjate.

O piškotkih

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Ta stran uporablja naslednje piškotke:

PH_HPXY_CHECK - Piškotek označuje, da je uporabnik dovolil uporabo piškotov na strani.- Čas trajanje do 6 mesecev

_ga, _gid, _gat – Piškotki za prepoznavo uporabnika. - Čas trajanja 1 do 2 dni

Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Zapri