Mehki zagoni

Asinhronski elektromotor je v industriji eden najbolj razširjenih pogonskih sredstev, ki pa za svoje delovanje potrebuje ustrezno krmiljenje. Poznamo več različnih načinov krmiljenja, odvisno od aplikacije. Mehki zagoni (ang. soft starters) so uporabni za aplikacije, kjer elektromotor med obratovanjem ne potrebuje regulacije hitrosti. Obenem pa mehki zagon med štartom varuje motor pred mehanskimi poškodbami ter električno omrežje pred visokimi startnimi tokovi. Obenem je pogoj, da motor med startom ni močno obremenjen (težki zagon).

V podjetju GOTO distribuiramo in tržimo mehke zagone švedskega proizvajalca Emotron in britanskega podjetja Fairford Electronics.

Emotron CG Group

Švedski proizvajalec Emotron je član skupine CG Drives & Automation. V svojem sortimentu produktov je poznan predvsem po proizvodnji frekvenčnih pretvornikov in mehkih zagonov.  V podjetju GO TO d.o.o. tržimo njihove mehke zagone iz linije TSA in MSF.

Produkti:

Serija mehkih zagonov Emotron TSA
Serija mehkih zagonov Emotron MSF
Fairford mehki zagoni

Fairford Electronics je britanski specialist za mehke zagone, ki z več kot 30 leti izkušenj predstavlja pomembno ime na tem področju industrije. Med njihovimi produkti imajo pomembno vlogo predvsem serije Synergy, PFE in DFE, ki so na voljo tudi pri nas.

Produkti:

Fairford Synergy serija mehkih zagonov
Fairford PFE
Fairford DFE